De voordelen van een goed toetsenbord

Bijna iedere Nederland maakt vrijwel dagelijks gebruik van een toetsenbord. Of het ‘s avonds is wanneer we thuiskomen van het werk of juist dagelijks voor het werk zelf de hele dag op een toetsenbord werken. Daarnaast is het tegenwoordig ook onmogelijk om een studie door te komen zonder veel typewerk. Vaak wordt dan ook onderschat hoe belangrijk een goed toetsenbord voor ons is. Ben jij iemand die veel blogberichten of andere artikelen schrijft? Het schrijven van blogs vergt non-stop typewerk. Zorg er dan ook voor dat je over een goed toetsenbord beschikt.

Waarop letten bij het kopen van een nieuw toetsenbord 

Stel dat we een toetsenbord hebben waarmee we 10% sneller kunnen typen. Dit bespaart ons over de hele dag of het hele jaar ontzettend veel tijd. Daarnaast is het uberhaupt prettiger om te werken met een toetsenbord waar we juist goed mee kunnen omgaan. Koop daarom een toetsenbord waar jij het meest prettig werkt. Hieronder een aantal tips om in de gaten te houden wanneer je er een koopt. 

Bekijk de extra mogelijkheden van een toetsenbord. Daarbij gaat het voornamelijk om de sneltoetsen die erop zitten. Niet alleen de werking van de toetsen zelf kunnen ervoor zorgen dat jij sneller gaat werken, maar ook sneltoetsen kunnen je een hoop tijd besparen. De trackpad op een macbook heeft veel shortcuts voor je vingers die het werken met voor vele mensen een stuk handiger heeft gemaakt. Andere sneltoetsen zijn bijvoorbeeld die van de muziek harder en zachter zetten of een volgend nummer kiezen. Dit bespaart je de moeite om telkens een programma te openen. 

Tot slot zijn er toetsenborden die voor jouw handen het prettigst werken. Aangezien we er veel tijd op spenderen hebben we hier door dat een verkeerde stand vervelende klachten, zoals rsi kan veroorzaken. Spier- en gewrichtsklachten kunnen o.a. worden voorkomen door een andere soort toetsenbord te kopen. Denk aan een ergonomisch toetsenbord. Deze is in feite in het midden gesneden en in een hoek gedraaid. Hieronder staat het toetsenbord in feite tussen je handen in.