FAQ

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een toetsenbord?

Het soort apparaat waar u een toetsenbord voor koopt heeft het meeste invloed op het soort toetsenbord dat u kunt aanschaffen. Let goed op dat het apparaat en het keyboard goed op elkaar aansluiten. Wij bieden toetsenborden voor pc, laptop, tablet, smart TV en mini tablet of telefoon.

Wanneer u weet op welk apparaat u het keyboard wilt aansluiten is het belangrijk om te bepalen waar u het toetsenbord voor wilt gebruiken en waar het aan moet. Hierbij kunt u zich afvragen of u alleen een toetsenbord wilt of ook een muis, of u keyboard wilt met een kabel of met een draadloze verbinding en of u het toetsenbord wilt gebruiken om mee te gamen, om lange teksten mee te typen, of om uw touchpad apparaat om te toveren tot een volwaardige computer.

Hoe werkt een Bluetooth toetsenbord?

Een bluetooth toetsenbord maakt gebruik van een radioverbinding om gegevens te verzenden en te ontvangen. Het keyboard werkt op batterijen en hoeft niet met een kabel aan het apparaat verbonden te worden. Het toetsenbord heeft wel een ontvanger nodig. Meestal is dat een usb- die u in het apparaat plaatst. U heeft geen ingewikkelde programma’s nodig om deze toetsenborden te gebruiken. Vaak is slechts het aansluiten van het keyboard genoeg, maar soms moet u in de instellingen van het apparaat aangeven dat u gebruik wilt maken van het toetsenbord. Na koppeling met het apparaat heeft u een bereik van ongeveer tien meter.

Wat is een mini toetsenbord?

Een mini toetsenbord kunt u aansluiten op uw mini tablet of telefoon. Deze toetsenborden zorgen ervoor dat het gebruiksgemak van deze apparaten toeneemt, en dat u sneller en met minder fouten kunt typen. Deze min toetsenborden kunnen zowel geïntegreerd in een cover als los voorkomen. Het voordeel van een mini toetsenbord met cover is dat u het apparaat rechtop kunt plaatsen en het zo meer lijkt op een computer. Sommige losse toetsenborden bieden ook een gleuf waarin u het apparaat rechtop kunt zetten. Let bij de aanschaf van een mini toetsenbord wel op dat de kenmerken van het keyboard aan uw eisen voldoen: een groter toetsenbord typt gemakkelijker maar neemt meer ruimte in en vergroot zo uw apparaat, een klein toetsenbord heeft vaak een iets andere indeling van de leestekens, en vereist daardoor wat gewenning voor de mensen die blind typen.

Werkt een tablet toetsenbord ook op andere apparaten?

De meeste toetsenborden voor tablets werken ook op andere apparaten met hetzelfde besturingssysteem. Zo kunt u toetsenborden voor de iPad bijvoorbeeld ook aansluiten op andere iOS apparaten van Apple. De toetsenborden maken vaak gebruik van de bluetooth functie, dus zorg ervoor dat deze functie is ingeschakeld op uw mobiele apparaat. Om het toetsenbord te kunnen gebruiken moet het apparaat het keyboard herkennen, dus moeten deze aan elkaar gekoppeld worden. Wanneer u eenmaal het toetsenbord aan het apparaat gekoppeld heeft zal deze in het vervolg het keyboard automatisch herkennen.

Werken alle draadloze toetsenborden met bluetooth?

Nee, niet alle toetsenborden werken met bluetooth. Het voordeel van bluetooth toetsenborden is dat het bereik groter is. U kunt dus vanaf grotere afstand het apparaat bedienen. Bij bluetooth toetsenborden heb je geen ontvanger nodig. Draadloze toetsenborden zonder bluetooth zijn afhankelijk van een ontvanger, die in de usb-poort geplaatst wordt.

Heb ik voor een draadloos toetsenbord een ontvanger nodig?

Bij toetsenborden die gebruik maken van bluetooth heb je meestal geen ontvanger nodig. Je moet wel een apparaat hebben dat in staat is om bluetooth verbinding te maken. Deze functie moet ingeschakeld zijn, en het apparaat moet aan het toetsenbord gekoppeld worden, vaak door middel van het invoeren van een controlecode. Voor draadloze toetsenborden heb je vaak een ontvanger nodig. Deze ontvanger is vaak maar heel klein, en wordt via een usb-poort op het apparaat aangesloten. Toetsenborden voor tablets en telefoon werken vaak met bluetooth, en toetsenborden voor de pc of laptop hebben vaak een kleine ontvanger.

Is mijn tablet/pc/smartphone geschikt voor dit toetsenbord?

Het is belangrijk om goed op te letten of uw apparaat compatibel is met het toetsenbord. Bij de toetsenborden wordt zo duidelijk mogelijk vermeld voor welke apparaten en besturingssystemen ze geschikt zijn. Wanneer u twijfelt of de geschiktheid van een toetsenbord voor uw apparaat dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Zijn alle toetsenborden geschikt voor gaming?

In principe kunt u met elk toetsenbord computerspellen spelen. Er zijn echter wel toetsenborden die speciaal gemaakt zijn voor het spelen van games, en die het spelen vergemakkelijken. Deze toetsenborden zijn bovendien extra duurzaam waardoor ze langer meegaan bij intensief gebruik. Er zijn veel verschillende soorten game toetsenborden op de markt. Wij kiezen onze gaming toetsenborden met zorg uit, zodat u de beste speelervaring heeft.

Is bluetooth straling schadelijk?

Eens in de zoveel tijd ontstaat er weer een hardnekkig gerucht over de schadelijkheid van draadloze technologie. Deze schadelijkheid is echter nog nooit onweerlegbaar bewezen of vastgesteld. Bluetooth apparaten zenden signalen in het frequentiebereik van 2,4 GHz. De meeste Bluetooth apparaten zenden slechts 1 mW uit, zodat ze slechts een bereik van ongeveer tien meter hebben. Deze straling is vele duizenden malen minder hoog dan de straling van bijvoorbeeld een gewone mobiele telefoon.

Is een draadloos toetsenbord wel veilig?

Draadloze gegevens worden verstuurd door middel van radiogolven. Bij kwalitatief hoogstaande toetsenborden wordt de informatie versleuteld verzonden, waardoor niemand anders deze kan opvangen of inzien. Zo hoeft u niet bang te zijn dat iemand persoonlijke informatie of wachtwoorden via de radiogolven te detecteren. Uiteraard is de veiligheid bij al onze toetsenborden maximaal.

Hoe koppel ik mijn bluetooth toetsenbord aan mijn iPad?

Het koppelen van een toetsenbord aan een Apple tablet gaat in een aantal gemakkelijke stappen:

  • Zorg ervoor dat het toetsenbord aan staat. Het zendt dan bluetooth signalen uit die het apparaat kan oppikken.
  • Activeer Bluetooth op de iPad via: Instellingen > Algemeen > Bluetooth
  • De iPad gaat automatisch zoeken naar apparaten. Selecteer het keyboard wanneer het gevonden is.
  • De iPad geeft een melding dat er geprobeerd wordt om een toetsenbord te koppelen. Voer de code die op het scherm verschijnt in, en toets op enter.
  • De koppeling wordt tot stand gebracht, u kunt het toetsenbord gebruiken.

Kan ik meerdere accessoires tegelijk met bluetooth verbinden?

Ja dat kan. U kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd een bluetooth headset of koptelefoon en een toetsenbord gebruiken.